cròniques del 15-01-2011

SENIOR 1ª DIV. NACIONAL
NBTORRENT 76 - Bàsquet Sagunt C.B. Morvedre 70
El NBTORRENT redreça el seu rumb a costa de Morvedre-Sagunt.
Després de quasi un mes d'aturada de lliga el conjunt de Ricardo Casas va tornar a disputar un partit oficial. Per a l'ocasió, el pavelló El Vedat estava desert com a poques vegades. L'encontre va començar ni lent ni ràpid, amb tots dos equips, vells coneguts des dels temps de 2ªautonòmica, al tran-tran. Les diferències oscil·laven en un marge molt estret, mai per sobre dels 5 punts a favor d'un o un altre. Al descans, 35-32.
El 3er quart va oferir més del mateix. Els locals donant 'estirones', Morvedre remuntant en minut i mitjà d'inspiració i ningú que donara una punyada en la taula. Tot per decidir en l'últim període (55-55). Els saguntins van començar molt fort (57-64), destacant en aqueixos minuts l'ex-torrentí Rubén Soria. NBTORRENT no va donar el seu braç a torçar i sumant de 2 en 2 va anar retallant la distància fins que es va posar per davant amb un triple de Jesús Ibáñez (70-68). Imprecisions i triples fallats per ambdues parts, però els locals no erraren des de la línia de tirs lliures i van començar així l'any de manera immillorable (76-70).
Entre les files torrentines va destacar des del primer minut la poderosa figura de Javi Santamaría (19 punts, 10 rebots, 8 faltes rebudes i 29 de valoració), encertadíssim i omnipresent en el seu debut davant el públic local, que va quedar impressionat amb el seu joc. També excel·lents l'actuació de Gustavo Núñez, de menys a més, i els minuts de qualitat de Carlos Gras després del descans.
El pròxim rival serà Port de Sagunt, últim partit de la primera volta. D'aconseguir la victòria el NBTORRENT tancaria aquesta primera meitat de campionat amb balanç positiu i grans expectatives fins a final de temporada, amb la vista posada a colar-se entre els 6 primers classificats del grup.
Mes imatges del partit en aquest állbum

SENIOR PREFERENT
NBTORRENT 52 - C.B. Morvedre 46
Hui si que dóna gust escriure la crònica. Un partit molt treballat en defensa i fluït en atac, amb un primer quart superior 14-5, però ells aconsegueixen empatar en el minut vuit del segon quart. Nosaltres, seguint amb la nostra defensa, remuntem i acabem el segon quart 25-22 al descans. Però el rival mai es deixava doblegar i feien diferents defenses per a trencar les nostres ratxes positives en atac. Com he dit abans, nosaltres amb una bona defensa robàvem bastants pilotes i aconseguíem contraatacs fàcils, acabant el tercer quart 40-33 i solament ens podien frenar amb faltes personals que és l'únic "però" d'aquest partit tirant en l'ultime quart 12 tirs i solament convertint un pobre 50%. I per fi aconseguim la nostra segona victòria a casa amb un marcador de 52-46.

JUNIOR PREFERENT
NBTORRENT 39 - C.B. Morvedre 50
Derrota davant d'un equip amb què compartíem classificació. Morvedre va vindre a fer un partit intel·ligent, i emparat en els seus alts jugadors interiors, va dominar el rebot, i va saber portar el ritme del joc. Així ens va faltar un poc de paciència, i un molt d'encert.
Els nostres júnior van començar igualats durant quasi tot el primer quart però, a partir d'ací no vam saber trobar solucions davant de la seua bona defensa zonal, acabant el quart amb onze punts de desavantatge.
La segona part, successions d'encerts i errades, en els que els visitants aconseguien bones accions per a contrarestar qualsevol indici de remuntada, que va fer que intercanviàrem cistelles fins al final del partit, empatant ambdós quarts, i sense aconseguir arribar als cuaranta punts.
Es manté destacat Vicente Bosch, amb 15 punts i 11 captures, recolzat en el rebot per Jaume Santonja amb 9 rebots, lluitant amb el poder físic rival.

CADET IR PREFERENT
TEIXERETA 43 - NBTORRENT 56
El partit va començar bé amb una bona defensa zonal i gran encert en el tir exterior, per la qual cosa ens vam posar en un obrir i tancar d'ulls amb un 0-8 i 6-12 després; una última espenta dels d'Ibi va deixar la diferència en 10-14 al nostre favor. El segon quart va ser el pitjor del nostre equip, amb moltes pèrdues de pilota a causa de la bona defensa contrària i poc encert en el tir exterior, amb el que ens van remuntar el partit i van acabar el quart per davant amb un 28-24.
El tercer periode va començar igual, però un parcial de 0-11 al nostre favor amb diversos triples consecutius, va fer que ens posàrem per davant amb un 30-35, finalitzant el quart amb cinc a dalt. I l'últim periode va ser el de l'estirada definitiva en el marcador gràcies a una molt bona defensa i domini del rebot, la qual cosa ens va permetre anar augmentant punt a punt la diferència fins a aconseguir la màxima just amb la xiuletada final: 43-56.
En definitiva, treballada victòria, més del que indica la diferència de posició en la taula entre un equip i un altre, la qual cosa deixa clar, i així haurien de tenir-ho sempre present els nostres jugadors, que si no dónes el màxim durant tot el partit, qualsevol equip et pot posar en serioses dificultats.

INFANTIL IR PREFERENT
Gruphac Arq. Alzira 48 - NBTORRENT 68
Pendent de rebre crònica

INFANTIL IR ZONAL
NBTORRENT 58 - Burriana 'B' 12
Després del descans nadalenc, l'equip va començar amb un partit fàcil per a iniciar l'any 2011 contra el Borriana. Seguir a la part alta de la taula és l'objectiu de l'equip. La superioritat queda patent des del primer temps a l'últim, van moure l'esfèric en equip fent jugades de gran qualitat, era un partit per a assajar jugades d'estratègia que en moltes fases del partit van aconseguir realitzar amb gran nivell col·lectiu.
El resultat final és de 58-12 que demostra que el NBTORRENT Infantil Zonal va per bon camí, creixent com a equip i demostrant que té molt marge de qualitat per a seguir millorant que amb constància poden fer un gran equip i enfrontar-se a qualsevol rival

ALEVI TARONJA NP1
FDM Moncada - NBTORRENT
Hem començat bé l'any, fent una xicoteta excursió automobilística a Moncada i guanyant. Després de la parada nadalenca, els nostres xics han tornat a la pista realitzant un bon treball. L'equip taronja va marcar la diferència sobre el seu rival des de la primera cistella, arribant a tindre un avantatge al final del 4t i del 5t període de 26 punts, però els errors temporals de la taula i l'acumulació de faltes, que va generar l'expulsió a dos dels nostres jugadors per acumulació de personals, van fer que al final del partit la diferència de punts es reduïra a 12 punts. Els nostres xics van jugar en la seua línia, encara que setmana a setmana els costa cada vegada menys ficar-se en el partit i realitzar bones jugades. Ara ens vénen dos partits seguits a casa –Lloc on només han guanyat una vegada, serà per la falta d'animació per part de l'afició?- i contra dos equips que estan situats en la part alta de la taula. De moment l'equip seguix en la zona mitjana de la taula mostrant molta il•lusió i ganes de jugar al basket que és el realment important per a estos xiquets. Enhorabona xics.

ALEVI BLAU NP2
NBTORRENT - C.D. Teresianas
Nou partit després del descans nadalenc del nostre aleví. Jugaven per evitar ser cuers, i van saber mantindre el tipus durant dos sextos de l'encontre. Després d'estos, físicament es van vindre baix i van patir una dolorosa derrota. No obstant la seua meta és millorar, i esta milloria va ser palpable. Palpable mentres van tindre alé, i és que set jugadors són molt pocs per a estes edats...

BENJAMI NP2
NBTORRENT 10 - EMID Bàsquet 19
El partit disputat aquest divendres entre el NBTORRENT i el EMID va ser un partit molt estrany. Per a començar el partit va començar 40 minuts mes tard del que estava previst a causa del retràs del partit anterior i de la falta de arbitres i anotadors per al nostre partit. El primer període va acabar amb un 0-0 en el marcador amb errades molt estranyes per part dels dos equips.
A partir del 3er període varen començar els contratemps per al nostre equip ja que 3 dels nostres jugadors es varen tindre que anar abans del partit i en el següent període una de les nostres dos jugadores es va lesionar i es va tindre que retirar del partit deixant al equip amb 4 jugadors per a la resta de partit, cosa que va condicionar molt el nostre joc i va propiciar el resultat final.