cròniques pretemporada

Senior Nacional
25/09/11 Lliga Valenciana. 2ª Jornada
E.B. Vila-Real 90 - NBTORRENT 83
Inici amb imprecisions, Vila-real agafa una mica d'avantatge gràcies al seu aplastant domini en el rebot, però els visitants espavilen en el 2º quart de la mà del seu base Ramón Catalá i de l'incombustible Albert Roig i es van al descans 27-34, fins i tot malgrat haver fallat molts tirs lliures. Després del descans, la defensa torrentina desapareix i també l'atac, tardant solament 2 minuts els locals a remuntar, i marxar-se en el marcador. Empanada torrentina per a berenar, quina fam. El quart acaba amb parcial 24-7 i solament una cistella de joc dels taronges.
No obstant açò, els homes de Juan Luis Ruiz tornen a defensar, una mica, i açò prou per a remuntar de nou, fins i tot per a posar-se 5 punts a dalt mancant 3 minuts. En aquestes, els locals enllacen una successió d'entrades per la dreta que, unides al col·lapse ofensiu torrentí, els porta a posar-se novament per davant. Amb avantatge local per 2 punts, els visitants van disposar d'una última possessió de 23 seg. L'ala-pivot Raúl Llácer, que va quallar un excepcional partit, no obstant açò es va precipitar en el seu tir i va fallar. Falta ràpida. Vila-real encistella solament un, quedant 7 seg. Els jugadors locals baixen els braços i caminen, així que el aler torrentí Álex Corona, que va tenir un dia gris però manxol no és, va llançar amb tota tranquil·litat el triple que forçava la pròrroga i ho va anotar.
La pròrroga va començar amb intercanvi de cistelles, afavorint als locals. Fins que es va produir la jugada del partit. Després d'un tir lliure fallat per Vila-real, la pilota ix acomiadat cap a una cantonada i és capturat per un jugador local. Mentre, l'altre jugador local que carregava el rebot ofensiu, queda solament sota el cèrcol torrentí. La pilota s'embossa en la cantonada i tarda a ser invertit, per a desesperació del pivot de Vila-real, a soles en la zona. Tot l'equip torrentí reclama infracció per 3 segons en la zona del jugador local. L'àrbitre, a solament un metre d'aquest, s'obstina en no xiular la infracció. La jugada acaba amb triple de Vila-real + tècnica per a un jugador torrentí + 2 tirs lliures anotats de Vila-real + possessió = partit liquidat i molta tensió.
Aquest cronista no creu que els àrbitres de Castelló vagen a fer la 'punyeta' als equips de València. En aquest cas, els àrbitres es van limitar a aplicar el clàssic principi "com més em demanen alguna cosa, menys cas els faig". L'arbitratge va ser regular, exactament igual de regular per a tots dos. I la tècnica, merescuda, encara que partira d'un error clamoros dels col·legiats. Per sort per a Vila-real, les circumstàncies els van anar favorables, però no per ser els de casa

Infantil Autonómic
25/09/11 NBTORRENT 53 - Nou Bàsquet Alzira 37
Ja estem ací….. i donem començament a les sempre volgudes i multi-llegides cròniques
dels partits dels nostres jugadors, en concret enguany m’han “encarregat” que comence
les cròniques de l’Infantil Autonòmic, un repte tot això a causa de la nova i alta
categoria per al club; xavals nous procedents d’altres categories inferiors, encara que
l’entrenador no acatxa les orelles per això. I allà anem:
Segon partit amistós de preparació en esta pretemporada i a casa. Esta vegada contra
l’Alzira, un equip de categoria inferior, però no per això menys bo. Els nostres xics, al
contrari que en el partit anterior contra el Claret, van iniciar el joc amb un parcial a
favor seu de 14-6 en el primer període, l’oposició de l’equip blau no va ser obstacle per
als nostres xics que des de la primera cistella van posar en pràctica les tècniques apreses
en els entrenaments, però després d’un temps mort i el primer descans, l’Alzira es va
posar les piles, va reaccionar i el joc va estar més igualat entre els dos equips mantenint
l’avantatge de 10 punts en el nostre marcador. En el tercer període, no se sap si per lleis
de la física o per les meigas, però misteriosament els cércols es van estretir i els dos
equips per molt que tiraren a cistella el baló no entrava, només van encistellar 7
canastres entre els dos. En el quart període el cércol seguia estretit, moltes oportunitats,
amb robatoris de balons i rebots però pocs encerts incloent els tirs lliures. Durant el
descans de la primera mitat del partit, els de l’Alzira van estudiar les lleis de la física i
van parlar amb les meigas perquè el cércol del nostre camp es va eixamplar i els blaus
van reduir l’avantatge que havíem aconseguit de 15 punts en el quart període a 8 en este
quint, la veritat és que el joc de l’equip taronja va fluixejar en assistències, encerts i
rebots. En el sext període l’equip taronja va prendre exemple de l’Alzira i va estudiar
les lleis de la física i algú de l’equip va parlar amb les meigas, ja que el cércol dels
blaus es va eixamplar i els nostres xics van reaccionar millorant el joc en general i van
aconseguir un parcial de 9 a 0. En els dos últims períodes va seguir el bon joc amb
robatoris i bones jugades encara que l’Alzira va tindre moltíssim més encerts que el
NBTorrent. Si en l’equip taronja hagueren entrat la mitat dels tirs fallats, l’avantatge
haguera sigut d’almenys 40 punts. En resum i sense que servisca de precedent estaré
d’acord amb la frase resum del partit que va fer l’entrenador a la conclusió del