NBTORRENT.COM: cròniques del 18-02-2012

cròniques del 18-02-2012

Senior Nacional
Inalco L'Alcora 66 - NBTORRENT 64
El partit començà amb intercanvi de cistelles i un grave problema de faltes per als torrentins, que només pogueren ficar cara de sorpresa quan abans d'arribar al minut 6 del primer quart, ja tenien al seu escolta i al seu aler titolars amb 2 i 3 faltes respectivament, totes xiulades casualment pel mateix àrbitre. A pesar d'això, el joc dels visitants no es resentí i gràcies a l'aportació ofensiva de José A. Rodríguez i Raúl Llácer, arribaren als descans 29-32, amb l'Alcora quasi exclusivament depenent dels punts del seu jugador estrella Menéndez.
En el tercer quart l'equip de Juanlu Ruiz isqué fortíssim, disposant d'avantatges per damunt del deu punts (31-43). Però encara hi havia molt de partit per davant i els alcorins continuaren centrant tot el seu joc al voltant del seu pívot Tirado i poc a poc anaren retallant la diferència (47-53). Des de l'inici de l'últim quart L'Alcora va sometre als torrentins a una intensíssima pressió a tota pista. No obstant, el criteri arbitral no era ni de lluny el mateix quan l'equip visitant defenia, perquè mancant més de 6 minuts els visitants portaven 5 faltes i els locals... zero. Com la cosa estava sent massa clara, a falta de 3 minuts (ja amb l'equip local per damunt, gràcies a un bon grapat de tirs lliures, però també algun triple) els senyor col.legiats decidiren que sí, que aquella pressió a tota pista de l'Alcora sí estava plena de contactes assenyalables. Amb poc més d'un minut per jugar-se i avantatge de 8 punts per Alcora, pareixia tot decidit però a pesar de tot, principalment d'haver de jugar contra sis tot el partit, els torrentins es ficaren a 2 i última possessió. Hi hagueren colps, caigudes, jugadors rodant pel parquet... i un tir final que no entrà.
A més dels ja esmentats, també cal destacar l'excel.lent partit de Gustavo Núñez entre els torrentins.
Una llàstima, en definitiva, perquè els torrentins jugaren a un gran nivell a pesar de les importants absències de Ramón Catalá i Álex Corona, que esperem ja estiguen recuperats per a rebre a Benifa el pròxim dissabte en un partit fonamental per a aconseguir la permanència.

Senior Preferent
C.B. Moncada 59 - NBTORRENT 43
Partit jugat a Montcada, contra un rival directe i que no hem pogut guanyar. Avui li posarem una mica de culpa als senyors col·legiats. No solc consolar-me amb les culpes alienes, però avui han desbordat la nostra paciència. Ells amb una defensa zonal molt agressiva (alguns dels nostres demà tindran 'moratons') i permissiva per part del duo arbitral, ens han anat a poc a poc traient del partit. No teníem penetracions, tirs poc encertats, tot açò provocat per l'abans comentat. El dolent és que aconseguíem acostar-nos i una altra vegada jugades rares que acabaven sent tres segons nostres, personals inexistents i fins i tot inventades, que els nostres jugadors tirant una mica de casta intentaven resoldre. Però era inútil. Fins i tot des de la banqueta se li comentava al col·legiat més veterà "a veure què nota li poses al teu company en l'informe" i ens mirava i reia. Bé farem creu i ratlla. Aconseguir la permanència depèn de nosaltres. I intentarem aconseguir-la. Ho sent pels xavals que cada entrenament rendeixen de gom a gom, però contra qui xiula i mana no entrenem.
Mes imatges del partit en aquest álbum

Junior Preferent
Jovens L'Eliana - NBTORRENT
Partit ajornat fins al diumenge 26-02-2011 a les 19:00 hores

Cadet IR Preferent
NBTORRENT El Drac 96 - Clinica Granell Burriana75
Espectacular, brillant el partit i la victòria dels nostres cadets davant un equip físicament imponent com Borriana. I açò que l'inici del partit no va poder ser pitjor per als nostres: en atac estàvem totalment desencertats, ells trencaven la nostra defensa individual amb facilitat i el rebot era totalment dels de Borriana. Malgrat tot açò, no van arribar a marxar-se de més de 10 en el marcador i a meitat del primer quart comencem a igualar a poc a poc el joc, encara que no el marcador, que va quedar en un preocupant 17-24. Si el primer temps va ser la creu, el segon va ser la cara. El joc desplegat pels nostres cadets en aquest període va ser, sens dubte, del millor que hem vist aquesta temporada: la defensa zonal va ser bona, molt bona, ofegant continuament els seus atacs; els nostres atacs eren fluids acabant en bones penetracions o encertats tirs exteriors; i el rebot aconseguim igualar-ho, la qual cosa té un gran mèrit tenint en compte l'altura de les torres de Borriana. Així, els endossem en aquest quart un espectacular parcial de 34-13, per a anar-nos en al descans 51-37.
En el tercer quart els de Borriana van eixir amb més intensitat amb la intenció de reduir la diferència, però els nostres van continuar amb una molt bona defensa, amb el que ells mai van estar a menys de deu i el quart va acabar amb la mateixa diferència en el marcador que el segon quart, 14 a dalt: 75-61. I en l'últim periode va ser un voler i no poder dels de Borriana, amb continues mancades i protestes del seu tècnic que es va guanyar dues tècniques i l'expulsió. Però els nostres no van entrar en aqueix joc i van continuar al seu, bona defensa, control del joc i bones opcions en atac, amb el que no solament no va disminuir la diferència, sinó que va ser augmentant fins al brillant 96-75 final.
A un famós entrenador ACB li he sentit en nombroses ocasions dir que “el bàsquet és un joc d'alts”; cert, però jo afegiria “i de llests”, i els nostres són MOLT LLESTS. Enhorabona xavals.

Escolapias B 53 - NBTORRENT 66
El partit de hui és d'eixos que constaten que l'equip de xics que va començar la temporada ha esdevingut en un equip de bàsquet en millora i progressió imparable. Des del començament han estat centrats en el partit; tan és així que a l'equip contrari, un digne i igualat rival en la classificació i joc, li ha costat dos minuts fer la primera cistella. Tota la primera part ha estat un seguit de pressió ben feta, concentració en el partit, i a la meitat una avantatge de mitja de 9 punts. Així i tot, el primer quart de la segona meitat ha recordat les pors d'altres partits (despistes i alguna poca mala sort), i, amb parcials de huit a zero en contra, ha acabat amb un poc tranquil·litzador 32-33. Res més lluny de la realitat; l'equip ha reaccionat i la pressió (amb les inevitables faltes) i concentració han tornat, l'equip contrari tret de polleguera (en benefici dels nostres, òbviament) i unes oportunes rotacions i indicacions -que demostren la valia i qualitat d'un entrador ;-) -han acabat de situar al NBTORRENT sempre per davant, amb diferències de 6 a 13 punts. Al final, 53-66, merescuda victòria. Bravo equip!.

Aleví NP1
C.B. Aldaia 16 - NBTORRENT 66
Partit resolt per la via ràpida el disputat dissabte passat entre el NBTORRENT EL DRAC i el CB ALDAIA. Corria el minut 3:39 després del descans quan l'acta es va tancar amb el resultat de 66-16. Va sobrar pràcticament els 3 últims parcials del partit. 7 triples en la primera part obra de Jovi, Alex i Borja va fer que el NBTORRENT-EL DRAC es distanciara en el marcador amb un 23-3. Efectivitat impressionant de cara al cércol, una defensa molt forta així com una ràpida transició defensa-atac no van donar opció cap al rival.
A partir de tancar l'acta del partit per ser el resultat superior a una diferència de 50 punts, Albert va fer que els jugadors que disposen de menys minuts jugaren per a així anar agafant confiança i demostrar a l'entrenador que pot continuar confiant en ells. La setmana que ve juguen per a dilucidar el primer lloc de la fase regular contra el LLÍRIA. Anime xavals que ho esteu fent genial¡¡¡

Aleví NP2
Teresianas 14 - NBTORRENT El Drac 44
Molt de fred al pati del col·legi teresianas. El partit va començar molt fred per la nostra part, tant en defensa com en atac. Els xiquets jugaven amb massa nerviosisme i erraren moltes cistelles fàcils, cosa totalment normal si pensem que no jugavem des de la segona setmana de gener. Quan controlarem els nervis començarem a defendre, robar balons, còrrer i encistellar. Els xiquets continuen aprenent i seguim innvictes.