NBTORRENT.COM: Cròniques 22 - 12 - 2013

Cròniques 22 - 12 - 2013

Senior Autonòmic:
NBTORRENT 61 - C.D. Calasanz A 63

Calasanz va utilitzar les seues armes des del primer minut amb un joc molt ràpid i pressió a tota la pista, patint amb les pilotes interiors quan es jugava en estàtic. Els locales no estigueren gaire encertats ni en el tir exterior ni en la precisió dels passes i el tanteig, a més de baix, sempre fou de màxima igualtat. Al descans, 30-35.

Els locals començaren més o menys igual de mal que acabaren la primera meitat, però a poc a poc anaren apropant-se en el marcador, a pesar de què Calasanz se n'havia anat de +10. Al principi de l'últim quart Torrent es ficà per damunt (50-49) gràcies a uns minuts increïbles de Javi Santamaria i Francis Navarro. Calasanz no va baixar els braços i aprofità dos minuts prou dolents dels torrentins, 50-56 a falta de 5 minuts. Un palmeig de Javi per damunt de l'anella, després de tir lliure, va significar l'igualada a 61 a falta de 30 segons. Calasanz va perdre la pilota però els locals no aprofitaren el contraatac encara que agafaren el rebot i gaudiren de l'ultima possessió. La pilota se li va va anar de les mans al jugador torrentí, que en un acte instintiu d'impotència va donar una manotada al jugador visitant que tenia el baló, cometent falta clara quan només restaven 2 segons. Tirs lliures que Calasanz no va desaprofitar per a emportar-se una victòria molt important i merescuda en un partit de nivell baix on qualsevol podria haver guanyat en la loteria dels minuts finals.

Temps de descans i reflexió per a recuperar forces i ànim de cara a la segona part de la temporada. amb més regularitat encara es poden fer grandes coses en aquesta lliga. I també temps per a recuperar jugadors d'un equip prou maltractat pels problemes físics. Ànim a Diego, Miguel Ángel i Dani!!

Senior Preferent:
NBTORRENT 49 - CB Utiel 79

Desastrós inici el dels torrentins, completament desconnectats del joc i amb molts errors en el tir. En defensa quelcom millor, però l'Utiel va imposar el seu ritme el seu joc fort i unit a la falta d'experiència d'este grup l'Utiel s'anava amb la quinta marxa posada minut a minut. Prova d'això, al final del primer quart 7-23.

El segon quart, va canviar per complet la dinàmica de l'equip local, va eixir a imposar el seu ritme, el seu joc i el seu orgull. Gràcies a això, van aconseguir anotar un parcial de 14-0, posant el partit més emocionant, encara que la gesta continuava sent èpica. Utiel va reaccionar amb recursos tàctics per a intentar forçar les pèrdues del baló i recuperar la diferència en el marcador, però el NBTORRENT no se'l va permetre i va continuar reduint la diferència.

A l'inici del descans, amb la part tècnica tocada, el NBTORRENT, va continuar lluitant durant els primers minuts, però els visitants van aprofitar la mitjana part per a agafar aire i trencar el ritme alt que havia imposat l'equip local. Açò no va poder transformar-se en més que una dissentia en els últims minuts, on els locals físicament, no van poder superar la barrera dels 10 punts baix, sinó que a més van acabar produint grans errors en defensa, falta de ritme en la pujada del baló, errors no forzados... i d'esta manera els visitants, se van anar fent cada vegada més forta, més confiados... finalment no van poder més i s'el marcador va reflectir una diferència de més de 30 punts.

No ha sigut bo, el final d'any per a estos jugadors i cos tècnic; esperem que el pròxim vinga amb algun regal davall el muscle i faça possible que la senda de la victòria aparega.

Senior Zonal:

Gentvikinga Torrent 40 - SP Berner Aldaia 47

Junior Preferent:
NBTORRENT 77 - Albor Godella 71

Partit amb sorpresa el que disputaren ahir els nostres xics del júnior preferent.
Primer contra segon, duel de sana màxima rivalitat.

Els de Godella evidenciaren des del primer moment que són un gran equip i que, a més, havien preparat a consciència aquest partit ja que plantejaren un partit trampa amb constants canvis defensius.....

La primera part acabà amb resultat d'empat a 36, fet que constata la igualtat predominant.

Els nostres es mostraren dubtitatius al principi però a poc a poc entengueren quin tipus d'encontre calia jugar. Les circumstàncies exigien màxima concentració i intensitat defensiva a top.

Segona part. Els nostres donen un pas al front, també teniem un as a la mànega i el vam jugar.

Cal destacar un aspecte: Apareixen el jugadors, el autèntics artífexs d'aquesta victòria, bones decisions i concentració màxima.

Final igualat, protagonisme defensiu, victòria!

El lema del nostre equip és NO AUTOCOMPLACENCIA (no és broma) per tant a seguir treballant que ens falta moooolt per millorar. Ara ens toca disfrutar de la experiencia que suposa participar en el Torneig de Nadal que organitza el CB L'Horta Godella en el que ens enfrontarem a equips de primer nivell con Salle Palma, València Basket,  Albacete,  Gandia, UCAM Murcia. ...

Bon Nadal a tots i totes!

Junior Zonal
NBTORRENT 90 - Burjassot CB B 34

Cadete Nivell 2:
Lliria 39 - NBTORRENT 57

Impressionant implicació dels jugadors i magnifica la tècnica apresa  ensenyada per Ximo. Açò és el que s'ha vist en el camp del Llíria.

Ximo no estava per a molts crits, encara que no ho sol fer. Amb una incipient grip, no podia fer bots i li costava donar indicacions als seus pupils, però el va fer. Possiblement ara, mentres llig esta crònica, estiga en el seu llit amb un paracetamol. I també va aguantar el partit del Senior d'autonòmic a la vesprada!

Jo resumiria el partit en dos punts: implicació dels jugadors i tècnica mostrada per Ximo, no en el partit, sinó en els conceptes ensenyats als seus xics. Mà a mà han assegurat un partit importantíssim que, encara que els locals van arribar a estar un punt dalt en el tercer període, es veia clar que no era més que un passatge efímer de tot el partit.

El resultat el diu tot: 39 – 57, pocs punts. La defensa del NBTORRENT era impressionant, ordenada, intensa i generosa amb implicació de tot l'equip. Açò unit amb bons contraatacs i encert en el tir exterior va assegurar una victòria que assegura el primer lloc de la classificació a falta de dos partits.

El Llíria vivia del seu tir exterior i del seu millor pivot, però amb el cansament el tir exterior perd eficàcia. Al contrari els jugadors del NBTORRENT rotaven i es repartien la càrrega de treball, el que assegurava la defensa intensa obligant al Llíria a tindre males posicions de tir i perdent balons. Només calia esperar i estrényer al final. El resultat no indica la igualtat del marcador durant el partit, però sí la superioritat mostrada pel NBTORRENT que ja mira a la següent fase amb els xics que vinguen del nivell 1.

Cadete Nivell 3:
NBTORRENT 37 - Teodoro Llorente Abastos 82

Infantil Nivell 1:

Valencia CB 49 - NBTORRENT 57

Aleví Nivell 2:
FDM Moncada CB 44 - NBTORRENT 74

Últim partit de l'any del nostre Aleví jugat a Moncada el diumenge a les 6 de la vesprada.

Sabíem que Moncada seria una pista difícil de conquistar. Es tracta de l'equip que va just darrere el nostre en la classificació i ho han estat fent prou bé inclús en partits jugats amb els primers classificats. Ja en el nostre pavelló vam tindre prou problemes per a superar-los i sabíem que en sa casa no seria fàcil.

El partit ho comencem un tant freds. 13 - 12 i 11 - 8 va ser el tanteig dels dos primers períodes. Els dos per al Moncada. Començàvem per tant el tercer període amb un marcador de 24 - 20 a favor de l'equip local. 4 punts de diferència no són molts però no ho véiem gens clar. Els xavals del Moncada barallaven molt i ens provocaven moltes faltes personals que quan suposaven tir lliure s'encarregaven d'encertar.

No obstant això va ser començar el tercer període i els nostres van paréixer començar a jugar un nou partit. El nostre tir de dos punts va començar a entrar amb més facilitat. Més del 70% en el tercer quart i per damunt del 60% en la resta. I la nostra defensa també va millorar. El percentatge de tir del Moncada va baixar fins al 20% o inclús 0% en l'últim quart pel que fa a tirs de dos punts. Açò va fer que els xics del Moncada no aconseguiren passar de 6 punts en cap dels quatre períodes restants. 6 -10, 4 - 14, 5 - 14 i 5 - 16 van ser els parcials dels quatre últims sextos.

Finalment un 44 - 74 al final de l'encontre. 30 punts de diferència que potser pareixen molts segons la sensació de patiment en què vam estar immersos quasi tot el partit.

Tanquem per tant l'any amb nova victòria. Ja només queden dos partits a jugar al Gener per a acabar esta fase i anar a la següent. Esperem que ambdós els tanquem al nostre favor per a com déiem en la crònica anterior anar a la següent fase amb ganes d'acabar primers.

Només queda desitjar-vos a tot Feliç Nadal i que l'any 2014 ens porte a tots felicitat, èxit i salut.