NBTORRENT.COM: Cròniques 06 - 04 - 2014

Cròniques 06 - 04 - 2014

Sènior Autonòmic:
CD Calasanz 63 - NBTORRENT 67

Ambient de final per als dos equips, en quant a nervis, grada a rebosar de públic (70 locals més  10 visitants més l'entrenador d'Alboraia) i allò que realment hi estava en joc: el 2on lloc. Calasanz podia perdre però no per més de 2 punts.

Les primeres accions deixaren clar que Calasanz, amb la seua pressió a tota la pista, volia un partit ràpid i boig. Després d'uns minuts inicial de caos, els torrentins trobaren la calma per a atacar la defensa local i a poc a poc se n'anaren en el marcador, destacant Pablo Planells i Pedro Naharro. (4-13). No obstant, en gairebé dos minuts nefastos i gràcies a l'encert en el tir dels locals, el 1er quart va terminar molt apretat (15-16). Al segon quart més del mateix, ambdòs equips disfrutaven d'un parell de minuts de bon joc però ràpidament l'altre equip recuperava el ritme, sense permetre grans avantatges. Al descans, 31-32.

L'eixida del 3er quart va beneficiar als torrentins, mentre que Calasanz abusava del tir exterior, amb pitjor percentatge que la primera meitat. Els visitants anaren sumant a base de cistelles molt treballades en la zona, de Chus Hidalgo, i algun triple (44-53). L'últim quart va començar amb els visitant en la mateixa tònica, fins i tot arribant a gaudir de 12 punts d'avantatge. Calasanz volia despertar, però Javi Santamaria i Francis Navarro van respondre als triples dels locals (50-60, a falta de 5'30 min). A partir d'ací cada atac de Calasanz acabava amb falta visitant i tirs lliures dels locals, que no desaprofitaren (57-62, a falta de 2'30). Quan quedaven 26 segons (61-65), els torrentins van fallas dos tirs lliures i a continuació els àrbitres xiularen una falta molt dubtosa sobre el base local, qui va encestar els dos (63-65). A pesar de que el triomf i encara més l'average estaven en perill, la pressió del públic no va passar factura a l'escolta torrentí Antonio Téllez, qui va ficar els dos tirs lliures de la tranquilitat, que a més posaven l'average al seu favor (63-67). Una altra falta dubtosa va donar al base de Calasanz l'oportunitat d'empatar la diferència de punts però va fallar el primer i lluitant el rebot s'acabà el partit.

Com ocurreix gairebé sempre a les finals, no va ser un partit marcat pel bon joc, però van ser 40 minuts de tanta tensió e intensitat que jugadors i entrenadors terminaren esgotats. Per fortuna, aquesta vegada el premi se l'emportà l'equip entrenat per Ximo Agapito, que es posa 2on classificat del grup i en conseqüència, d'acabar en aquest lloc, tindria dret a jugar la fase d'ascens a Nacional contra els altres segons classificats de cada grup. Per aconseguir aquest objectiu s'han de guanyar els dos partits que resten encara. El primer serà el pròxim dissabte a les habituals 19'15h al pavelló El Vedat davant el Grao de Castelló, un equip gens fàcil que segurament ho posarà molt complicat als torrentins. A més, es tracta de l'últim partit de lliga al nostre pavelló i després de totes les alegries, bons moments i sorpreses positives que aquest equip està donant al club, es prega el màxim suport des de la grada per a acomiadar la temporada com ens mereixem.

Sènior Preferent:
CB Utiel 87 - NBTORRENT 58

Avui en la visita a Utiel els sènior Paco (2p), Alex Cerezo (10), David (10), Eloy (2), Abdón (4) i Juanma (26), reforçats amb els júnior de zonal Andrés, Javier Riera (2), i Carlos Guimerá (2), han competit quasi trenta minuts. En els altres 10 ens han caigut els quasi 30 punts de diferència. I açò davant un Utiel amb molt més físic i experiència, en zona els 40 minuts.

El primer quart ha sigut de gran nivell per la nostra part, amb els dos quintets de gala en pista, i Utiel pressionant l'eixida de pilota, hem jugat amb alegria i solvència liderant el marcador amb marge de fins a 6 punts. Eixida sense bot, i penetracions davant la seua zona tancada, al mateix temps que la nostra defensa aconseguia parar al seu joc interior. Alex en la direcció del joc i Juanma amb 14 punts han destacat. Només la falta d'encert en el tir no ens ha permès majors diferències.

En el segon quart, una menor mobilitat, i la falta d'encert exterior, ens ha dificultat atacar la seua zona cada vegada més tancada, mentre en defensa ens costava una mica més. Ja en el tercer l'equip s'ha enfonsat. El quintet titular d'Utiel ha fet valdre la seua qualitat i experiència, amb molts robatoris i contraatacs, al mateix temps que un gran encert exterior.

A poc a poc hem tornat a competir, amb gran lluita dels júnior Andrés i Carlos a l'interior de la pintura, i David i Juanma més incisius en atac, amb un tir exterior que començava a funcionar. Al final hem competit, i a ratxes s'ha desenvolupat un bon joc, amb uns júnior guanyant experiència minut a minut, i Juanma que ha quallat el seu millor partit aquesta temporada.

Sènior Zonal:
Benetussre 54 - Gentvikinga Torrent 57

Junior Preferent:
Godella 76 - NBTORRENT 66

Junior Zonal:
Burjassot 53 - NBTORRENT 81

Partit poc complicat per als nostres on, en veritat, sempre temem que donen la d'arena i per tant la sorpresa i perdre, però no va ser així.

El partit a ritme del NBTORRENT va ser marcant diferència en el marcador. El partit al descans ja estava 25 – 42 al descans i ja estava trencat.

Trencat també Javi Riera, que en un contraatac va patir una d'eixes faltes personals que els entrenadors diuen “si fas falta, que no siga cistella”. Ruptura d'escafoide: “anime Javi”. El moment de la foto que es veu mes baix.

El segon temps va haver-hi moments de relaxe on els jugadors del NBTORRENT no baixaven a defendre permetent contraatacs fàcils als locals, però conscients que continuaven controlant el marcador. El relaxe era normal.

El que no estava molt relaxat era l'entrenador local. Tres tècniques.

Cadet Preferent:
NBTORRENT 61 - Picken Cñaret 51

Cadet Zonal:
NBTORRENT 58 - Almussfes 38

Partit on els nostres encara que varem guanyar tots els quarts per primera vegada en la temporada no donarem una bona cara fins al tercer quart on el nivel dels nostres va anar aumentant.

Primers dos quarts de tanteig encara que superiors al rival però no terminavem de treballar on el rebot ens donava una sorpresa positiva i numeroses opcions que encara que no les materialitzaven però eren una millora respecte als partits anteriors on amagavem la mà i no miraven el tir de baix desaprofitant oportunitats.

Tras el començament del tercer quart el anims y les ganes dels nostres aumentaren al igual que el nivel del joc ofensiu que sumat a la bona presió dels nostre deixaren al rival fora del partit. El últim quart, els nostres començarem desconectats fins a perdre la renda guanyada al tercer quart però els canvis donaren els seus fruits y ficaren als nostres en el partit tancant el resultat en 20 punts.

Infantil Autonòmic:
No hi ha jornada

Infantil Zonal:
NBTORRENT 58 - CB Burriana B 49

Partit molt disputat en el Vedat Arena, contra un rival que ja ens va posar molt complicades les coses en el partit d'anada amb una defensa molt tancada sobre el seu cèrcol.

Eixirem molt forts aconseguint fàcils contraatacs i bones posicions de tir. En aquest quart aconseguirem un avantatge de 12 punts. A partir d'ací el partit es va endurir, com en el partit d'anada. Ells es van tancar més i van ajustar el balanç defensiu i nosaltres deixarem de fer penetracions, errant molts tirs i perdent moltes pilotes en la pressió, així i tot la nostra defensa va permetre seguir davant en el marcador. El tercer període, va seguir igual, però aquesta vegada la nostra defensa va baixar prou la intensitat i l'equip rival va aconseguir anotar amb molta facilitat. Aquest període va suposar la igualtat en el marcador, sent l'únic període que no va guanyar el NBTORRENT. El quart següent va ser un període on escasseja el joc, va haver-hi moltes pèrdues per part de tots dos equips i vam cometre moltes infraccions, àdhuc ací aconseguirem anotar en aquest període.

Els tres següents quarts NBTORRENT s'imposava en tots, però sempre amb diferències de tempteig molt baixes, així i tot aconseguim anar-nos a nou punts que van servir per a tancar el marcador, ja que en el període decisiu no va haver-hi cistelles per part de cap equip a causa dels nervis i a les males decisions.

Cal intentar ser més regulars i utilitzar tots els recursos que tenim. A top!

Aleví Zonal:
Meliana 41 NBTORRENT 60

13é partit consecutiu guanyat per l'equip aleví del NB Torrent. 12 partits oficials més un amistós. L'equip no perd des del 14 de desembre de l'any passat.

Tot i que encara falta per jugar-se l'última jornada d'esta competició, amb esta última victòria ens hem classificat matemàticament per a la bonica fase final on els equips jugaran primer uns quarts de final i els que seguisquen avant, una semifinal i després d'això la desitjada final.

El partit d'este dissabte es jugava contra Autos Meliana. Els segons del nostre grup. A casa havíem guanyat només de 12 i sabíem que podien ser un equip complicat. No obstant això des del principi vam deixar clar que havíem anat a guanyar. El rotund 1 - 12 del primer parcial deixava clar els xics de Meliana que jugar contra nosaltres no és gens fàcil. I és que és molt complicat jugar contra un equip que et pressiona de tal forma tots els teus atacs, que és capaç de recuperar-te 38 possessions. I que a més et fa 15 assistències. I això fet contra el 2n del grup.

El partit es va guanyar de 19 punts per 41 - 60. Va ser un bonic partit on ens en vam anar tots amb un molt bon sabor de boca. Ara ens preguntem si l'evolució que hem vist serà suficient per a poder enfrontar-nos amb possibilitats als millors de la resta de grups en eixa fase final.

Queda poc per a saber-ho. Alguns equips com Lllira, València, Sax, Mislata,... ja estan també matemàticament classificats. I no pareixen mals equips. De fet el nostre últim partit perdut va ser contra València. Però els esperem a tots amb il·lusió.