NBTORRENT.COM: Cròniques 13 - 04 - 2014

Cròniques 13 - 04 - 2014

Sènior Autonòmic:
NBTORRENT 68 - El Grau Castellón 61

Partit no apte per a malalts del cor! Els castellonencs no es jugaven res i arribaren amb 8 efectius. Com era previsible, plantaren la defensa en zona, cosa que habitualment no dóna grans problemes als torrentins. Però avui sí. I en 5 minuts, Grau se n'havia marxat 0-13. Lògicament, els torrentins havien de despertar d'un moment a l'altre i abans de terminar el quart remuntaren amb un parcial de 14-0. La segona part fou prou dolenta per les dues parts i al descans tot continuava en l'aire (25-28). Entre els locals va destacar Paco Belloch, autor de 7 dels 9 punts que feu l'equip en aquest quart.

El 3er quart començà amb un triple de Diego Garcia però els dos equips no es donaven ni la més mínima distància. Cada vegada que els locals es posaven per davant, Grau ficava un parell de cistelles seguides. Al final d'aquest quart, empat a 43. Grau va començar l'últim quart anotant el primer dels seus quatre triples en aquest període (43-46). Els torrentins s'aferraven al partit (i a la segona posició de la classificació) de la mà de Javi Santamaria, qui en minut i mig ficà 7 punts (50-48). Els locals van sofrir una nova crisi, veient amb impotència com els castellonencs ho enxufaven tot des de totes les posicions (53-59 a falta 2'40). En aquesta situació, amb l'aigua al coll, l'equip torrentí va reaccionar gràcies a l'espenta del públic en cada atac i cada defensa. A un contraatac de Diego van seguir dues accions molt meritòries de Chus Hidalgo deixant-se la pell dins de la zona (60-59, a falta de 1'25). La culminació vingué a continuació quan després d'una gran defensa Pablo Planells donà una assistència en contraatac per a que Antonio Téllez anotara el seu cinqué triple (63-59). Grao va cometre faltes ràpides però a Antonio no li va tremolar la mà i el marcador final (68-61) mostra una diferència que no es representativa del patiment i la tensió a que estigueren somesos jugadors i públic locals des del primer fins a l'últim minut del partit.

Aquesta victòria és conseqüència de l'excel.lent treball de l'equip dirigit per Ximo Agapito, que gràcies a la gran tornada de campionat que estan realitzant, puja a la 2º posició (Calasanz descansava), a falta de disputar l'última jornada. El líder Alboraia ja és campió matemàticament i només queda per resoldre quin equip serà segon i jugarà la fase d'ascens a Nacional. Els torrentins ho seran sempre que guanyen en Alboraia o encara que perden si Calasanz també perd. En qualsevol cas, allò més important és que l'equip torrentí té en la seua mà acabar segon i ara cal treballar aquestes dues setmanas per a aconseguir l'últim triomf davant Alboraia. El partit es jugarà el dissabte 26 d'abril a les 20'15 hores. No obstant, siga quin siga el resultat, quedarà el record de les vesprades de bon basket, alegries i emoció que han viscut els aficionats torrentins enguany gràcies al nostre sénior A.

Sènior Preferent:
NBTORRENT 65 - Picanya Basquet 79

Ultim partit de la temporada en El Vedat Arena, amb la més nodrida representació sènior Paco, Alex Cerezo (7p), Adrián (6), David (14), Eloy (10), Alex Todolí, Abdón, i Juanma (10), i el reforç de tres júnior de l'equip zonal Dani (5), Carlos Jiménez (5), i Carlos Guimerá (8).

Durant la primera meitat, sobre la base d'un gran esforç defensiu i una gran mobilitat en atac el marcador s'ha mantingut equilibrat amb diferències màximes de tots dos equips de fins a 6 punts, 33 – 37 al descans. Bon joc i molta lluita en la pintura per a salvar la diferència física.

En la segona meitat Picanya ha eixit més disciplinat, ha castigat molt més el joc interior, ha tancat encara més la zona, dominant àmpliament en el rebot defensiu i ofensiu, i amb poc encert exterior nostre. A poc a poc ha aconseguit anar-se gradualment en el marcador, 44 – 57 al final del tercer.

En l'últim hem tornat a eixir a per el partit, estrenyent en la defensa interior, arriscant en les ajudes, i aquesta vegada el seu tir exterior els ha mantingut amb comoditat (cinc triples només en aquest quart amb defensa individual). Al final 65 – 79 gràcies a un final brillant de Carlos Jiménez amb triple final inclòs.

Potser l'historial de derrotes ens fa anhelar molt els triomfs, però en aquest partit s'ha competit a bon nivell gran part del partit, i amb un arbitratge menys permissiu amb el contacte físic en el qual partíem en desavantatge (en el partit posterior no ho van permetre) potser haguérem estat en el partit fins al final. Destacar el gran partit de Eloy en defensa i en atac, la baralla dels júnior de zonal competint sense complexos en categories en les quals fins a dins d'un parell d'anys no arribaran per edat, i la generositat en l'esforç i lluita general de l'equip, amb l'únic però de controlar els nervis en algunes situacions.

San Pedro Moixent 73 - NBTORRENT 45

Partit de tramite on els nostres van eixir a pista com si estigueren de vacacions encaixant un parcial de 30-5 i sense saber reaccionar i posar-li ganes igual que en el segon quart on vam ser a ratxes. En el tercer quart l'equip pareix que va donar mostres de reacció però tot va acabar en falses esperances que van donar pas a les rotacions i alguns bons minuts dels els nostres.

Va ser un partit que ho vam perdre, on el rival no era superior a nosaltres però va comptar amb les ganes i amb el rebot per a decantar el partit cap al seu costat. Partit perdut NO per l'horari, ni per la pista lliscant, ni el cércol, ni el tauler, l'àrbitre o per la pilota sinó per la falta de concentració i de respecte al rival i als companys ... , demostrat des del calfament fins ben entrat el partit sense oblidar les últimes setmanes.

Finalitzem la temporada en la mitat alta de la taula donant mostres de bon treball però no basta amb això cal continuar treballant, posar ganes i continuar insistint

Infantil Autonòmic:
Xativa 69 - NBTORRENT 66

Infantil Zonal:
Don Bosco 56 - NBTORRENT 43

Partit per a aprendre, nos en adonem que un bon calfament porta a un bon partit. Comencem molt dormits perdent molts balons i amb poques ganes de defendre, la qual cosa ens portava a contraatacs del contrari fàcils. A partir de la segona part vam començar a posar-nos les piles en defensa i vam començar a robar balons i els contraatacs fàcils van córrer del nostre conta. El problema va ser que a l'hora de finalitzar, vam fallar algunes cistelles sols.

Al final no vam poder culminar  la remuntada. Toca continuar treballant i millorant mirant ja a l'any que ve.

Aleví Zonal:
NBTORRENT 80 - Jovens L'Eliana 29

Últim partit de la fase de campionats i nova victòria per als alevins del NBTorrent. I van14 consecutives.

Acabem invictes esta fase i esperem ja rival en la fase final.

Este últim partit contra els xics de l'Eliana va ser dominat de principi a fi pels nostres. Com sempre amb una defensa asfixiant que permetia recuperar 36 possessions i una atac molt efectiu que va aconseguir fins a 25 assistències.

El partit es va tancar en el 5t període al superar els 50 punts de diferència.

La veritat és que últimament disfrutem molt des de les grades veient jugar. Però ara arriba l'hora de la veritat. Ens enfrontem contra els 8 millors equips de la nostra fase de joc. Serem capaços de fer-los front? Prompte ho veurem. En breu tindrem ja els calendaris i enfrontaments. Esperem ansiosos.

RESULTAT AL DESCANS: 48 - 16

PARCIALS: 24-4, 13-10, 11-2, 16-6, 17-8, 12-4