NBTORRENT.COM: Cróniques 07 - 02 - 2016

Cróniques 07 - 02 - 2016

Sènior primera Divisió
EB Vila Real 61 - NBTorrent 67

Els torrentins no començaren massa mentalitzats de que aquell havia de ser el partit per a trencar la ratxa negativa, en part pel mèrit de Vila-real d'eixir com un vendavall (12-2). Menys mal que poc a poc els visitants anaren trobant el seu lloc a la pista gràcies a l'encert de Jorge i Ismael, i si no fòra pels tirs lliures fallats, encara haurien terminat el 1er quart empatats (16-13). Al 2on quart, les dinàmiques continuaren i tant prompte com els torrentins ficaren un parell de triples, se n'anaren al marcador (25-34). Tot i això, Vila-real aprofità alguns errors finals dels visitants i es va aproximar. No obstant, a l'últim segon del quart Javi va clavar la cistella de la temporada, amb un globus des de la llínia de tir lliure de camp propi, que va anar directe a l'anella de Vila-real i va entrar amb una punteria i una pulcritut espectaculars (32-37).

A la segona meitat, Vila-real va tancar-se en zona però Javi tenia el dia amb una successió de triples increïble va mantindre l'equip torrentí per davant. A més, Juan i Ferran feren un gran treball carregant el rebot ofensiu. Encara que l'atac no era massa brillant, la virtut dels torrentins en aquest partit estigué darrere, en la defensa. Els minuts passaven i Vila-real no trobava la manera d'anotar. Així s'arribà als minuts finals amb una diferència molt ampla (51-65), però ja a la desesperada els locals aconseguiren furtar moltes pilotes i retallar en gran part aquest marge, encara que no el suficient per a completar la remuntada, que era una missió gairebé impossible (61-67).Amb aquest triomf l'equip torrentí trenca una ratxa negativa de 10 partits, recuperant l'esperança de terminar la segona volta del campionat amb millor lloc i resultats que fins ara.

Com a anècdota negativa, cal dir que per primera vegada en molts anys de bàsquet Isabel, la fotògrafa del club, va ser invitada a abandonar la pista. Segons l'encarregat del pavelló de Vila-real, no podia estar a peu de pista perquè en portava botes. Quan Isabel li va dir que no era cap problema quedar-se descalça amb els mitjons, aleshores l'encarregat va canviar l'argoment afegint que no podia estar allí perquè només podien estar-hi jugadors i entrenadors. Normativa molt habitual però aplicada sense cap trellat, amb un rigor i una inflexibilitat incomprensibles i exagerats, i més quan la nostra estimada fotògrafa sempre s'ha caracteritzat per ser absolutament respectuosa amb àrbitres i rivals.