cróniques 05-02-2011

SENIOR 1ª DIV. NACIONAL
NBTORRENT 76 - C.B. Alcàsser 68
Sofrida victòria davant un batallador Alcàsser.
Quarta victòria consecutiva del nostre primer equip, que s'aferma en la part mitjana de la taula (sisena posició) i que fins i tot s'acosta a les posicions mes nobles de la classificació.
Però no va ser res fàcil. L'equip d'Alcàsser venia molt necessitat d'un triomf que li traguera dels llocs de descens. I des del salt inicial va demostrar que no posaria senzilla la victòria local. El NBTORRENT es va veure sorprès per la defensa zonal rival i pel seu esquema de joc amb tres jugadors interiors durant quasi tots els minuts del partit. En cap moment el joc del nostre equip es va mostrar còmode. El marcador ho va reflectir durant tot el partit, amb moltes alternatives en el marcador i amb màxims avantatges de no mes de 6 punts per a tots dos. El desencert en el tir exterior dels nostres jugadors va fer que la defensa rival es cresquera. No va ser fins a meitat del tercer quart quan vam aconseguir estar mes còmodes davant la seua defensa, però els errors en el tir continuaven i no s'aconseguia trencar el partit.
Vam rribar a l'últim període amb tot per decidir, l'equip que aconseguira un mínim avantatge podria portar-se el partit. El primer que va colpejar va ser Alcàsser, aconseguint una renda de 6 punts d'avantatge (58-64 minut 35). El temps mort local va servir de punt d'inflexió. La defensa va pujar en intensitat i en atac es va llimar el desavantatge amb accions de pundonor. Llavors va aparèixer un sisè jugador en pista: la graderia es va bolcar com mai amb el seu equip, la qual cosa ens va donar l'embranzida necessària per a guanyar aquest complicat partit. Un robatori i cistella del base torrentí Fernando García aconseguia posar-nos per davant. I dues accions d'Albert Roig (triple i robatori amb contraatac) ens van portar a la victòria final.
El dissabte que ve tornem a tenir jornada en el Pavelló El Vedat (contra Escolàpies a les 19:15h.), esperem aquesta vegada sí, retornar amb una altra victòria i bon joc el suport que ens ofereix cada setmana el nostre entregat públic.
Mes imatges del partit en aquest álbum

SENIOR PREFERENT
NBTORRENT 54 - Meliana Che 66
Pendent de rebre crònica

JUNIOR PREFERENT
NBTORRENT 42 - Maristas Valencia 46
No s'ha de vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo, i això ens va passar. Després d'aconseguir un parcial inicial de 9-1. A poc a poc vam anar diluint-nos, i una vegada igualat el partit, l'aparició dels nervis en els nostres i van posar la confiança del costat dels visitants.
A poc a poc ells van anar tancant el seu cércol, llegint partit i arbitratge, a l'espera dels nostres errors, fruit de la precipitació en els atacs, la falta de moviment de baló i l'excessiu individualisme. Fruit de tants un contra el món es va arribar al final del partit on només cal felicitar el contrari per perdre la mitat de balons i agafar més de deu rebots que els nostres.

CADET IR PREFERENT
NBTORRENT - Nou Bàsquet Xàtiva
Gran victòria dels nostres cadets davant un dur rival com el Xàtiva. Si en anteriors cròniques, àdhuc guanyant, vaig ser bastant crític amb els cadets per la baixa intensitat defensiva i l'escàs poder rebotador i dubtava del futur davant equips de més entitat, avui han decidit deixar-me malament com critique, de la qual cosa m'alegre molt. Em disculpe i em lleve el sombrer per l'esforç defensiu i rebotador davant un potent equip, molt físic i amb un més que acceptable nivell tècnic. Sí, heu demostrat que també sabeu aguantar la pressió i plantar cara als més forts del grup.
El partit va començar amb una gran defensa dels nostres que va fer que els de Xàtiva no estrenaren el seu marcador fins al minut 8 del quart, i encara que no estàvem molt fins en la mitja distància, ens vam anar amb un parcial d'11-0. El canvi de defensa dels setabenses a zona i un parell de robatoris de pilota els van espentar fins a l'11-6 del final de periode. El segon quart va ser el de la reacció del Xàtiva. Els nostres es van embossar en la seua zona i ells van trobar buits en la nostra amb penetracions individuals a cistella. Així i tot aguantem el tipus en els nostres pitjors minuts per a acabar al descans dues a baix: 22-24. Després de la remuntada del rival, teníem certs dubtes de com eixirien després del descans els nostres cadets, però de seguida ens van deixar clar que seguien molt ficats en el partit, ja que amb un parcial de 6-0 ens vam posar per davant. El quart es va desenvolupar enmig d'una gran igualtat estant molt per damunt les defenses sobre els atacs en tots dos equips. A una petita estirada d'un equip responia amb una altra estirada el rival, arribant-se al final del periode amb un inquietant 39-36.
I l'últim quart es desenvolupava en els mateixos termes, fins que dos triples consecutius ens van fer distanciar-nos amb 8 punts (48-40) mancant tres minuts per al final. Van ser minuts d'intensa defensa, control de pilota i molts nervis, fins a la xiuletada final i la merescuda victòria per 51-47.
Els pròxims partits van a ser complicats, però no tenim cap dubte que, jugant amb aquesta intensitat, les victòries cauran de la nostra part. Enhorabona xics i a continuar en aquesta línia.

INFANTIL IR PREFERENT
NBTORRENT 74 - Escolapios 13
Pendent de rebre la crònica.

INFANTIL IR ZONAL
Riba Roja Camp de Túria 26 - NBTORRENT 107
Partit sense història, som millors i ho hem demostrat. El millor ha sigut veure com a jugadors que altres vegades no poden destacar tant, com han agafat ganes i han treballat molt bé i amb bon rendiment i encert. Sabent que l'àrbitre és d'aqueixos que xiula tot (el mateix que ens va tirar a 5 la setmana passada), els jugadors van defensar molt fluixet per ordre de David Palencia.
De tota manera es veu que encara hi ha molt que polir en l'equip per a quan ens enfrontem als grans, així que a seguir treballant.
D'altra banda indicar el “bon rollito” que es respira en l'equip i en els seus pares. Bona gent tota.

ALEVI TARONJA NP1
C.B. Aldaia 35 - NBTORRENT 55
Últim partit de la primera volta. Els nostres xics es van enfrontar contra un equip de la part mitjana baixa de la taula, la qual cosa els donava un cert avantatge (moralment parlant), per aixó anaven relaxats. Com encara estem al febrer i fa fred, els nostres xics van començar el partit congelats: sense saber on passar el baló, sense agafar ni un sol rebot, sense encertar en la cistella, fent jugades desastroses. A la mitat del partit es va arribar amb un avantatge de 6 punts. El sol va fer la seua presència i va començar a calfar el sostre del pavelló d'Alaquàs, la qual cosa va fer entrar en calor a equip taronja i començar a jugar millor. Es van centrar més en el partit i, com és de costum en l'últim període van deixar un avantatge de 20 punts, que si hagueren començat a jugar així, hagueren tret un avantatge de més de 50 punts.
Com he sentit dir: “de tant en tant cal donar un calbot moral perquè no es relaxen i seguisquen superant-se”
La mitat dels partits disputats i els nostres xics en la mitat de la taula, 10 partits disputats: 5 guanyats i 5 perduts, 442 punts a favor i 466 punts en contra.
Ara vénen dos partits difícils i molt seguits, els partits no es guanyen ni es perden abans de començar, un partit es guanya o es perd quan s'acaba el temps.

ALEVI BLAU NP2
CEIP Federico Maicas - NBTORRENT
Victòria del nostre aleví blau amb la seua consegüent ració d'autoestima. No va ser tan important guanyar com el fet que es veren noves aportacions en el joc, i sobretot, que tots els integrants de l'equip aconseguiren anotar almenys una cistella, alguns estrenant-se en este apartat en la competició. En definitiva, els nostres xics i xiques de l'aleví continuen progressant adequadament, i ja compten amb la seua primera victòria.

BENJAMI NP2
Escola El Drac - NBTORRENT
Partit contra un dels equips favorits de la lliga que com se preveia va començar molt igualat i va continuar durant tot el partit, amb el equip local intentant escapar-se en el marcador i nosaltres aguantant els seus tirons i cobrint amb ganes i esforç la seua clara superioritat física que ens va causar algun problema en el rebot en alguns moment del partit.
Però nosaltres varem aprofitar la nostra major velocitat front a la seua alçada i amb una sèrie de balons robats i ràpids contraatacs varem obrir una escletxa molt important en el marcador que ens donava més de 20 punts de avantatge. Amb els quals varem afrontar amb més tranquil·litat el últim quart i va permetre que tots els jugadors disfrutaren de minuts i de oportunitats en el últim quart.
Destacar la bona actitud de l’equip i la seua millora respecte l’últim partit que esperem que continue així.